Ebaõnnestunud karujaht

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu, keda pole – vanadusest hallikasvalge karvaga Miša.
Karu, keda pole – vanadusest hallikasvalge karvaga Miša. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ühega on Sotši ülejäänud olümpiatele võimsalt ära teinud – maskotiga. Moskva mängude Miša karv on nüüd, 34 aastat hiljem, kui ta Sotšit esindab, vanadusest hallikasvalge, kuid samas on karu muutunud muhedamaks. Maskott Miša populaarsus on sedavõrd suur, et olümpiapargis tuleb tema soetamiseks seista mitu tundi järjekorras.

Viimastel olümpiatel, kuni Sotšini, on käinud tõsine heitlus selle nimel, kes loob õudsema maskoti. Riigi parimad kolekunstnikud andsid endast parima, loomaks elukaid, kellega saab edukalt lapsi mannaputru sööma hirmutada: «Kui taldrik tühjaks ei saa, tulevad Athena ja Phevos ning viivad su minema!» Nood kaks mainitud on Ateena mängude maskotid, kel kaks suurt jalga all, kolmas pea asemel, ja seelikud seljas. Maskoti saamiseks torkas Torino kustukummile käed-jalad külge, Vancouver valmistas kolm arusaamatut nutsakat, London aga kaks krabisõrgadega kükloopi, kellest lapsed hirmuga ­eemale hoidsid.

Miša seevastu on lahe, mõnus ja kallistamisväärne. Spordiga pole kõhukal karul ilmselgelt juba aegu mingit pistmist olnud, ka tema pilk on sõbralikult hägune, nagu oleks tehtud sada grammi ja teinegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles