Kuri naaber Rootsi purustas Soome kullaunistuse

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi koondise väravavaht Henrik Lundqvist võib käed võidukalt taeva poole tõsta – igipõline rivaal Soome on alistatud ja ees ootab finaal.
Rootsi koondise väravavaht Henrik Lundqvist võib käed võidukalt taeva poole tõsta – igipõline rivaal Soome on alistatud ja ees ootab finaal. Foto: Liis Treimann

Eile luhtus 43-aastase Teemu Selänne võimalus tulla oma pika ja ilusa karjääri lõpus olümpiavõitjaks. Seni Sotši olümpia jäähokiturniiril vägevalt tegutsenud Soome koondise ja tema legendaarse kapteni teele jäi nende suurim spordialane vaenlane – Rootsi. 2:1 võit viis finaali kolme krooni meeskonna. Teises, vähemalt sama põhimõttelises poolfinaalis alistas Kanada 1:0 USA. 

«Hoki – see tähendab tõuse ja langusi … loodetavasti on homme meil veel üks tõus. Pronksimäng on meie jaoks väga oluline,» andis Selänne mõista, et soomlased kavatsevad täna medali eest tõsiselt võidelda. «Meil ei õnnestunud näidata oma parimat hokit ning see kurvastab isegi rohkem kui tulemus. Seevastu Rootsi mängis hästi ning väljakul oli tunda, et oleme neist pidevalt ühe sammu võrra maas. Miks? Võimalik, et mäng Venemaaga röövis meilt lihtsalt palju jõudu.»

Rootsi ja Soome kohtumises oli kõik lahtine viimase hetkeni, ent kogu mängu vältel oli tunda Rootsi kerget ülekaalu. Soome mängis pehmelt ja väga häid võimalusi tekkis neil vähe. Olli Jokineni visatud kohtumise avaväravgi oli pooleldi juhus – terava nurga alt teele saadetud litter libises Rootsi väravavahi Hendrik Lundqvisti jalakaitse padja alt läbi. Rootsil kulus viigistamiseks viis minutit, veel viis minutit hiljem pääsesid nad Erik Karlssoni pommlöögist juhtima ja see seis jäigi püsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles