Eesti veebel hakkab õpetama Iraagi allohvitsere

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebel Rando Randveer teenib kaitseväes alates 1994. aastast, mil alustas ajateenistust Sidepataljonis.
Veebel Rando Randveer teenib kaitseväes alates 1994. aastast, mil alustas ajateenistust Sidepataljonis. Foto: www.mil.ee

Eesti allohvitser vanemveebel Rando Randveer alustab täna teenistust NATO treeningmissioonil Iraagis, kus ta jagab kuue kuu jooksul oma teadmisi Iraagi Allohvitseride Akadeemias.

«Eesti allohvitserkond on tänaseks piisavalt tugev, et võime teisi õpetada. Iraaklased on praegu samas seisus kui meie 16 aastat tagasi,» ütles veebel Randveer kaitseväe peastaabi pressiteate vahendusel.

«Rahuoperatsioonide keskuses aitasid tollal professionaalset allohvitserkonda üles ehitada Briti merejalaväe allohvitserid, nüüd on meie kord oma teadmisi ja oskusi edasi anda,» lisas ta.

Veebel Randveer teenib kaitseväes alates 1994. aastast, mil alustas ajateenistust Sidepataljonis. Ta on osalenud neljal välismissioonil Horvaatias, Liibanonis ja kaks korda Bosnia-Hertsegoviinas. Aastatel 2005-2008 teenis Randveer Brüsselis NATO sõjalises staabis.

Allohvitseride ülesandeks on nõustada ja toetada ohvitsere-ülemaid praktilistes küsimustes. Nad vastutavad kaitseväelise distsipliini, sisekorra- ja ohutuseeskirjade täitmise ning varustuse korrasoleku eest.

Allohvitseride väljaõpe on ohvitseride omast lühem ning toetub suurel määral teenistuskogemusele. Allohvitserid võivad olla asjatundjad eri valdkondades, näiteks sisekord ja kasvatustöö, tehnika, varustus ja relvastus, administratiivtöö ja asjaajamine või teatud eriala väljaõpe.

Eesti kaitseväes teenib praegu 1500 allohvitseri, moodustades kaitseväe kutselisest isikkoosseisust enam kui poole.

NATO Iraagi treeningmissioonis asub koos veebel Randveeriga teenistusse major Tõnis Sõnum administratsiooni ülema ametikohale. Eesti kaitseväelased on varem teeninud Iraagi treeningmissioonil staabiülema asetäitja ja teabeohvitseri ametikohtadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles