Indias vahistatud laevakaitsjad tahavad kautsjoni vastu vabaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India politsei toimetamas 18. oktoobril Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed kohtusse.
India politsei toimetamas 18. oktoobril Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed kohtusse. Foto: AFP / Scanpix

Indias kinnipeetud laeva Seaman Guard Ohio meeskond esitas reedel Madrase ülemkohtule uue taotluse, mis võimaldaks neil pääseda vabaks kautsjoni vastu, kirjutas väljaanne Outlook India.

Meeskonna kirjeldusel närbuvad nad vanglas ja enamusel on tekkinud haigused. Ühtlasi kaebasid mehed vaimse ahistamise ja emotsionaalsete traumade üle. Ühtlasi tõestavat arstlik ülevaatus, et meeste tervislik seisund on halvenenud ja kehakaal langenud korraliku toidu ja elementaarsete mugavuste puudumise tõttu.

Laevakaitsjate hinnangul oleks jätkuv kinnipidamine nende inimõiguste jultunud rikkumine ja vastuolus India rahvusvaheliste kohustuste ja kokkulepetega nii merendusvallas ja ka välissuhete sektoris.

Meremeeste taotlus vaadatakse kõige tõenäolisemalt kohtus läbi esmaspäeval.

Kohus lükkas meeste umbes samalaadse taotluse tagasi 18. detsembril ja otsustas jätta 37 USA piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio laevakaitsjat vahi alla.

India rannavalve pidas eelmise aasta oktoobris kinni AdvanForti piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio Tuticorini lähedal. Meeskonna hulgas on peale 14 eestlase Suurbritannia, Ukraina ja India kodanikke. Mehed on tänaseni vangis.

India julgeolekujõud leidsid laeva pardalt 31 automaatrelva ja 5000 ühikut laskemoona. Politsei sõnul polnud laevameeskonnal ega relvastatud valvel dokumente relvastuse ja laskemoona omamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles