Fantaasia viib argielust eemale

, TÜ kunstiajaloo magistrant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik on oma teostele pannud selliseid allkirju nagu näiteks «Kohtumine targa hommikuga» (1996, vasakult), «Sisalike öö» (2003) ja «Putukad klaasil» (1996).
Kunstnik on oma teostele pannud selliseid allkirju nagu näiteks «Kohtumine targa hommikuga» (1996, vasakult), «Sisalike öö» (2003) ja «Putukad klaasil» (1996). Foto: Kristjan Teedema

Albert Gulk peab loomisajendiks põgenemist igavast argisusest. Nagu ta ütleb, annab kunst talle võimaluse teha oma elu huvitavaks, ja just fantaasiamängud on need, mis toidavad seda eesmärki.

Albert Gulki loomingus on esikohal joonistus ning akvarell, kuigi viljelenud on ta vähesel määral ka õlimaali.

Kunstnik ise peab end eeskätt ikkagi joonistajaks, kuna selles žanris on võimalik oma mõtted otsekohe paberile panna, et tabada see õige meeleolu, mis mõne aja pärast on juba kadunud. Sellest tulenevalt on Gulki loomingus ülekaalus just joonistus ning akvarelli on märksa vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles