Nokialt esimesed Androidiga telefonid

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia X on Soome ettevõtte üks esimesi Androidil põhineva operatsioonisüsteemiga telefone.
Nokia X on Soome ettevõtte üks esimesi Androidil põhineva operatsioonisüsteemiga telefone. Foto: Nokia

Aastate eest igavest ja andunud sõprust Microsoftiga kinnitanud Nokia esitles eile Barcelonas oma esimesi Androidil põhinevaid telefone. Tõsi, esitatud mudelid Nokia X, Nokia X+ ja Nokia XL on kõik suunatud arenevatele turgudele ega ole mõeldud selleks, et teenida läänemaailma tehnikahullude paksu rahakoti arvelt. Ehk just seepärast on peagi Nokia omanikuks saav Microsoft uutele toodetele oma õnnistuse andnud.

Nokia teiste seadmete kõrval sama disainikeelt jätkavad telefonid ei kasuta puhast Androidi, vaid selle mugandatud versiooni, mis tähendab tavalisest Androidist erinevat kasutajaliidest, kus mugandustes on mindud kaugemale kui teiste tootjate katsetused.

Loomulikult on Nokia Androidi telefonides võimalik kasutada Microsofti enda teenuseid nagu Outlook, Skype ja Here Maps kaardirakendust, kuid valik on sellest tunduvalt laiem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles