Tänavu on Tallinnas töölt lahkunud 60 reisisaatjat

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisisaatja trammis
Reisisaatja trammis Foto: Toomas Huik

Aasta algusest alates on töölt lahkunud 60 reisisaatjat, kellest 22-le ütles Tallinna Autobussikoondis töölepingu üles töökohustuste rikkumise, joobnuna tööletulemise ja tööluusi pärast.

Purjuspäi tööletuleku pärast lõpetati tööleping viiel inimesel, 22 reisisaatjat, eelkõige oskustöölised ja teenindajad, leidsid erialase töö, 11 inimest pidi reisisaatjatööst loobuma tervise pärast ja kolm inimest lahkus perekondlikel põhjustel, kirjutab Õhtuleht.

Reisisaatjate kohta on esitatud ka kaebusi – et mõni neist on bussis istunud, telefoniga rääkinud, pole sõitjatele tähelepanu pööranud ega vanureid abistanud jne, ent kaevatakse ka reisisaatja üliagaruse üle, kui sõitja on appitõttamist tajunud pigem ahistamisena.

Samas on reisisaatjaid kiidetud lastega emade ja eakate abistamise, bussis kombetult käituvate ja lärmavate noorukite ohjeldamise ning joobnute korralekutsumise või bussist väljaajamise eest.

TAKi pressiesindaja Sirje Rohti sõnul on pärast reisisaatjate rakendamist märgatavalt vähenenud pahatahtlik busside sisustuse lõhkumine ja määrimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles