EPO-patune, äravõetud diplom ja tige Rootsi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evi Sachenbacher-Stehle.
Evi Sachenbacher-Stehle. Foto: Reuters/ScanPix

Kui üle poole olümpiast oli läbi, hakkas tekkima tunne, et Sotšis võistlevad vaid ingellikud atleedid – ei ühtki dopingujuhtumit. Ent siis hakkas tasapisi tulema. Hetkel, mil Miša olümpiatule surnuks puhus, oli dopinguküttide kontos üks tõsine patune, viis pooltõsist, äravõetud diplom kaheksanda koha eest ning vihaleaetud Rootsi.

Esimene oli varem murdmaal kaks olümpiakulda võitnud laskesuusataja Evi Sa­chenbacher-Stehle, aine metüülheksaneamiin. Aine olevat organismi sattunud toidulisandiga, mida soovitas talle dietoloog. Sachenbacher-Stehle ei hakanud end isegi kaitsma. Ka politseireid tema koju ei leidnud läbiotsimise käigus midagi keelatud.

Küll aga asus sportlase poolele Saksamaa olümpiakomitee juht Michael Vesper: «Ärge tehke nalja, see aine pole ju heroiin ega EPO, sportlane tegi lihtsalt rumala vea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles