Külarahvas tahab erikooli ehitamises aja maha võtta

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaagvere küla elanikud Madis Masing, Liia Kullaste ja Hille Võsu jalutasid eile kolmekorruselise kortermaja Kaagvere 8 ees haljasalal, kust hakkab külaelanike vastuseisust hoolimata kulgema tee Kaagvere erikooli uue kompleksi juurde.
Kaagvere küla elanikud Madis Masing, Liia Kullaste ja Hille Võsu jalutasid eile kolmekorruselise kortermaja Kaagvere 8 ees haljasalal, kust hakkab külaelanike vastuseisust hoolimata kulgema tee Kaagvere erikooli uue kompleksi juurde. Foto: Margus Ansu

Ilm on küll kevadiselt soe ja päikseline, kuid Kaagvere elanikud ei räägi peatsetest aiatöödest, vaid nende akendest paistma hakkavast erikooli uuest kompleksist, mis erinevalt praeguses asukohas erikoolist mõjutaks küla elu hommikust õhtuni.

«Siit üle haljasala ehitatav uue koolini viiv tee võtab külalt ära mänguväljaku ja meie kooskäimiskoha,» rääkis Kaagvere elanik Madis Masing kolmekorruselise kortermaja ees tulevase tee kohal kõndides. «Maha läheb ka küla jõulukuusk ning veidi eemalt tükk kiviaeda ja neli garaaži, sest need jäävad teele ette.»

Küsimus pole selles tees, täpsustas Kaagveres elav noor pensionär Liia Kullaste, kes töötas sealses erikoolis 36 aastat. «Meie kui kodanike põhiküsimus on see, miks rahapuuduses riik ehitab 64 miljonit eurot maksva kooli siia põllule,» ütles ta. «Me pole erikooli vastu, õpilastele on tõesti vaja paremaid tingimusi. Aga ilusas pargis Emajõe ääres asuv vana koolimaja on olemas, aastaid tagasi tehti selle remontimiseks 700 000 krooniga projekt. Miks sel hoonel lastakse laguneda?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles