Tarantino lemmik elavdab Iisraeli kino

Jaanus Noormets
, filmiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Suured kurjad hundid» režissöör-stsenarist Aharon Keshales, peaosaline Lior Ashkenazi (kehastab vana kooli võmmi) ja intervjueeritud režissöör-stsenarist Navot Papushado.
«Suured kurjad hundid» režissöör-stsenarist Aharon Keshales, peaosaline Lior Ashkenazi (kehastab vana kooli võmmi) ja intervjueeritud režissöör-stsenarist Navot Papushado. Foto: Erakogu

Ehkki Navot Papushado külastas Eestit mullu novembris, kui Aharon Keshalesega kahasse tehtud «Suured kurjad hundid» linastus PÖFFil, kohtume nädalapäevad tagasi Berliini filmifestivalil. Papushado otsib siin kosilasi oma järgmisele linaloole – II maailmasõtta viivale vesternile «Ükskord Palestiinas».

Süsimusta huumoriga ning ohtralt sisukäänakuid kätkev «Suured kurjad hundid» algab rüvetatud tüdruku laiba leidmisega. Kahtlustatav on teada nii politseile kui ka tütarlapse isale, ent vettpidavate asitõendite puudumisel tuleb neil hakata ise omakohut mõistma. Selline on film niisama vaadates, ent taustsüsteemi ja kultuuri teades leiab muidki hoovuseid.

Macho-ühiskonna kriitika

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles