Ott Ojaveer: õigustatud ootus

, Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Ojaveer
Ott Ojaveer Foto: Erakogu

Eesti ühe tugevama kooli, Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer kirjutab, et ministeeriumi täitmata lubadused õpetajate palgatõusu osas viivad hariduse kvaliteedi langusele.

Olen kasvanud koolijuhina koos Eesti Vabariigiga, saades koolidirektoriks septembris 1991. aastal. Riik oli vaene, raha vähe. Aja möödudes on meie ühiselt loodud riik saanud rikkamaks. Eesti arengusse on olulisel määral panustanud muuhulgas ka õpetajad. Nad on teinud tööd pühendunult, oodates riigilt oma töö eest tasu, mis oleks selle vääriline. Siinkohal vaid mõned näited. Õpetajate oskuslikul juhendamisel on Eesti põhikooliõpilaste PISA tulemused silmapaistvalt head. Samuti on esiletõstmist väärt õpilaste suurepärased tulemused rahvusvahelistel olümpiaadidel ja erinevatel konkurssidel.

Meenuvad 1990. aastad, kui riigi antud lubadused õpetajate palgatõusuks ja reaalselt koolidele selleks otstarbeks eraldatud palgafond olid üpriski hästi omavahel kooskõlas. Viimasel ajal kipuvad olema lahknevused lubaduste ja tegeliku olukorra vahel. Lubadused on ikka olnud suuremad! Siiani hoolitses riik kõikide õpetajate eest, sellest aastast aga enam mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles