Peeter Pere: arhitektuur peab olema nagu iPhone

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekt Peeter Pere tema osalusel projekteeritud Õismäe vaba aja keskuses. «Avalikud hooned peavad looma erilise tunde,» arvab ta.
Arhitekt Peeter Pere tema osalusel projekteeritud Õismäe vaba aja keskuses. «Avalikud hooned peavad looma erilise tunde,» arvab ta. Foto: Peeter Langovits

Kuna kaasaegses arhitektuuris on kõikvõimalikke detaile ja ornamentikat vähem kui vanasti, tuleb mängida ruumi ja valgusega, on arhitekt Peeter Pere öelnud. Tema, Urmas Muru ja Janek Maadi projekteeritud Õismäe vaba aja keskuses (2007) ruum ja valgus ka mängivad. Seal me arhitektiga ka kohtume. Täna valitakse arhitektide liidule uus esimees. Peeter Pere on kahel korral liidu esimeheks valitud, kolmandat korda põhikiri ei luba. Vaba aja keskuses käib teisipäeva keskpäeval vilgas igapäevaelu.

Kunstnikega on tihtipeale nii, et neil on raske oma töödega taaskohtuda. On teil ka nii, kasvõi siia hoonesse tulla?

Projekteerimise faasis on palju etappe. Võib-olla kõige lõbusam on eskiisi joonistamise etapp – teen eskiise käsitsi pastelli või muul värvilisel moel, vahel maketis. See kunstiline pool eskiisis annab alati võimaluse mõelda väga laialt. Vabadust nautides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles