Kapo lõpetas väärteomenetluse Rein Langi suhtes

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang.
Rein Lang. Foto: Peeter Langovits.

Kaitsepolitseiameti menetlus tuvastas, et justiitsminister Rein Lang ei avaldanud Postimehe ajakirjaniku Tuuli Kochiga viisaskandaalist vesteldes riigisaladust ning seega väärteomenetlus ministri suhtes lõpetati.

Kapo menetlus tuvastas, et välisministeerium salastas oma mullu 29. mail esitatud taotluse piirata Venemaa poliitikute Sergei Markovi ning Vassili Jakemenko sissesõidukeelu kehtivus vaid Eesti territooriumiga. Dokument salastati välispoliitilistel kaalutlustel, kuna leiti, et teabe avalikkusele teatavaks saamine võiks oluliselt kahjustada Eesti välissuhtlust, teatas kaitsepolitseiamet.

Dokumendi ainsaks piiratud tasemel riigisaladust sisaldavaks osaks oligi lõik, kus viidati välispoliitilistele kaalutlustele. Ülejäänud teave riigisaladusena käsitletav ei ole. Käesolevaks hetkeks on välisministeerium kogu dokumendi salastatuse kustutanud.

Menetluse andmeil ei avaldanud Rein Lang ajakirjanik Tuuli Kochile teavet selle kohta, et välisministeeriumi taotlus oli tehtud välispoliitilistel kaalutlustel, seega ei avaldanud minister riigisaladust ning väärteomenetlus lõpetati.

Kaitsepolitseiamet alustas Langi suhtes väärteomenetlust  käesoleva aasta 14. aprillil riigisaladuse ja salastatud välisteabe seaduse paragrahvi järgi, mis puudutab riigisaladuse avalikustamist ettevaatamatusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles