Kultuuriministeerium: Gruusiale pühendatud laulu esitamine on kahtluse all

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia toetuseks laulu esitamine jääb osavõtjate otsustada
Gruusia toetuseks laulu esitamine jääb osavõtjate otsustada Foto: Marina Puškar

Kodanikualgatusena valminud laul Gruusia toetuseks tuleb esitamisele vaid siis, kui ta saavutab laulupeo lõpus vaba mikrofoni ajaks piisava populaarsuse, et rahvas seda ise laulda tahaks.

Ehkki mitmed eestlased on seoses Gruusia sündmustega teinud ettepaneku esitada öölaulupeol teos Gruusia toetuseks ning valminud on ka laulusõnad, ei ole laulupeo ametlikku ajakavasse neid võimalik mahutada, tõdes kultuuriministeeriumi nõunik Marko Lõhmus.

«Praegune ajakava on juba niigi tihe ja kaua aega ette valmistatud ning laulupeo eesmärk on eelkõige tähistada meie enda saavutusi,» märkis Marko Lõhmus.

Lõhmus tõdes, et Gruusia teema tuleb tõenäoliselt mainimisele presidendi kõnes ja samuti võib Gruusiale laiendada laulu «Ei ole üksi ükski maa» mõtet.

«Küll aga on võimalik, et Gruusiale pühendatud laulu saaks esitada laulupeo lõpus, kus rahval on vaba voli võtta üles neile meelepäraseid laule.»

Lõhmus küll kahtles, kas nimetatud laul koguks piisavat populaarsust, et rahvas selle ise välja valiks, kuid tema sõnul on siis kõigil lauludel võrdsed võimalused.

Laulu «Georgiale» solistiks on Ivo Linna, keda saadab Anti Kammiste. Laulu seade on teinud Kristo Matson.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles