Paet: Ukraina territoriaalne terviklikkus on ainuvõimalik

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Välisminister Urmas Paet ja Taani välisminister Martin Lidegaard avaldasid täna Kopenhaagenis toimunud kohtumisel muret olukorra üle Ukrainas ning viimaste arengute üle muu hulgas Krimmis ja rõhutasid Ukraina territoriaalse terviklikkuse ainuvõimalikkust.

«Praegu on kõige olulisem hoida ära vägivalla uus levik ning vähendada pingeid tänavatel ja regioonides,» rõhutas Paet.

Paeti sõnul vajab Ukraina rahvusvahelise üldsuse tuge ja abi, et hoida ära majanduslik kokkukukkumine, teatas välisministeeriumi pressiesindaja.

«Samuti on selleks Ukrainal oluline viia läbi kiireid ja tegelikke reforme, mis reaalselt tugevdavad õigusriiki, vähendavad korruptsiooni, kindlustavad turumajanduse toimimist ja annavad jõudu kodanikuühiskonnale. Rahvusvahelise Valuutafondi, Euroopa Liidu ja teiste struktuuride rahalise toe eelduseks on vastutusvõimelise valitsuse olemasolu Ukrainas,» lisas ta.

Samuti rõhutasid ministrid, et Ukraina peab võtma vastutusele isikud, kellel lasub süü rahumeelsete meeleavaldajate suhtes jõu kasutamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles