Mart Viisitamm sattus elatisvõlgnike nimekirja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm
Mart Viisitamm Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu endine linnapea Mart Viisitamm on justiitsministeeriumi elatisvõlgnike nimekirjas, nõude järgi on ta lapsele võlgu 13 700 krooni.

«See vastab tõele,» ütles Viisitamm Postimees.ee’le. «Kindlasti mitte midagi pahatahtlikku ei ole selle taga.»

«Võlg on seotud selle ajaga, kui tegelesin uue töökoha otsimisega. Tegin eelmisel aastal ka ettepaneku, et ajutiselt elatisraha vähendada, kuna mul ei olnud võimalik rohkem maksta,» rääkis ta. Viisitamm lisas, et samas küsimuses on käimas kohtuvaidlus, mille istung on määratud 14. septembriks.

Viisitamme sõnul sai lapse elatisraha suurus 2005. aastal kokku lepitud. «Siis oli palganumber hoopis teine ja lapsi mul kolme asemel üks. Siis olid võimalused teised,» tõdes ta.

Viisitamme lapse ema Tiia Okas teatas Postimehele, et mehe sõnad ei vasta tõele ning tegelikult ei ole ta viimaste kuude jooksul oma lapsele sentigi maksnud. Ta lisas, et ka ühepoolselt kokkulepitust vähem maksmisega rikub mees kohtumäärust. «Eksitav on info, justkui oleks ta juba varem juttu teinud elatisraha vähendamisest,» lisas Okas.

Vastavalt kohtutäituri seadusele avaldatakse sissenõudja nõusolekul võlgniku nimi, isikukood või selle puudumisel sünniaeg ning võlasumma suurus, kui täitemenetluses on lapse elatise nõue olnud sissenõutav üle 60 päeva.

Kohtutäitur kustutab võlgniku andmed koja veebilehelt 10 tööpäeva jooksul pärast elatisnõude täitmist.

Pärnu maakohus mõistis aprillis Pärnu ekslinnapea Mart Viisitamme ja endise aselinnapea Simmo Saare neile ametitegevuse käigus teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises süüdi ja karistas neid rahatrahviga, Viisitamme trahviks määrati 306 950 krooni ja Saarele 205 500 krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles