Saks: laste õiguste kaitseks tuleb asuda tegudele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikogu arutab täna riiklikult tähtsa küsimusena laste õiguste tagamist, kuid MTÜ Lastekaitse Liidu presidendi Katrin Saksa hinnangul on viimane aeg asuda sõnadelt tegudele.

«Riigi kohustus on edendada laste õigusi, lastekaitse korraldust ja järelvalve kvaliteeti. Aastatepikkune arutelu laste õiguseid ei kaitse,» oli Saks kriitiline. «Olukorras, kus lastekaitsetöötajate arv on järsult vähenenud, tuleb tegutseda kiiresti.»

Katrin Saksa sõnul on Eesti õigusruumis keeruline luua laste õigustega tegeleva ombudsmani ametikohta. «Seega tuleb viivitamatult suurendada õiguskantsleri volitusi lastekaitse valdkonnas,» tõi Saks välja võimaliku lahenduse. Samuti leidis ta, et riik saaks toetada kohalikke omavalitsusi nende kohustuste elluviimisel.

«Peresid ja lapsi väärtustav ühiskond vajab ka läbimõeldud arengukava,» toonitas Saks. «See peaks tuginema ÜRO lapse õiguste konventsiooni põhimõttele ning toetama kõikide perevormide põhi- ja erivajadusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles