Lavrov: lääneriigid peavad seadma esikohale Ukraina rahva huvid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov ÜRO inimõigustenõukogu istungi kõnetoolis Genfis.
Vene välisminister Sergei Lavrov ÜRO inimõigustenõukogu istungi kõnetoolis Genfis. Foto: SCANPIX

Venemaa kutsub lääneriike geopoliitilisi kaalutlusi kõrvale heitma ja seadma esikohale Ukraina rahva huvid.

Vene välisminister Sergei Lavrov tuletas esmaspäeval ÜRO inimõigustenõukogu istungil meelde, et Vene parlamendi ülemkoda kiitis heaks president Vladimir Putini taotluse kasutada Vene vägesid Ukraina territooriumil.

Lavrovi sõnul käib jutt venemaalaste kaitsest ja «inimese kõige tähtsama õiguse - õiguse elule» kaitsmisest.

«Need, kes püüavad tõlgendada olukorda vaata et mingisuguse agressioonina, ähvardavad kõikvõimalike sanktsioonide ja boikottidega, need on ju needsamad meie partnerid, kes järjekindlalt julgustasid neile lähedasi jõudusid esitama ultimaatumeid, keelduma dialoogist, eirama Ukraina lõuna- ja idaalade murelikkust ning lõpuks viima Ukraina ühiskonda polariseerumiseni,» kõneles Lavrov.

Sellega seoses kutsus ta «ilmutama vastutustundlikku lähenemist, heitma kõrvale geopoliitilisi kaalutlusi ja asetama esikohale Ukraina rahva huvid».

«Tuleb tagada 21. veebruari leppes kinnitatud kohustuste täitmist, sealhulgas konstitutsioonilise reformi protsessi käivitumist, võttes arvesse Ukraina kõikide regioonide arvamusi ning et sellele lõpuks antaks heakskiit üleriiklikul rahvahääletusel,» ütles Lavrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles