Sõtnik: peaksime kaaluma Ühtse Venemaaga koostöö lõpetamist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Keskerakonda kuuluv riigikogu liige Olga Sõtnik leiab, et erakond peaks Ukraina sündmuste tõttu kaaluma koostöölepingu lõpetamist Venemaa võimuparteiga Jedinaja Rossija (Ühtne Venemaa).

Sõtnik ütles Postimehele, et Keskerakond võiks arutada 2004. aasta lõpus sõlmitud koostöölepingu lõpetamist ning sellise ettepaneku kavatseb ta teha fraktsiooni homsel koosolekul. «Arvan, et see mõte ei tulnud ainult mulle pähe, vaid mõnele erakonna liikmele veel,» lausus ta.

Sõtnik ütles ka, et ei jaga Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare seisukohta, mille järgi pole Ukraina praegusel, «kaikameeste diktaadi järgi moodustatud» valitsusel mandaati. Ta märkis, et kui vaadata, mida on Ukraina teemal öelnud näiteks Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa või välissekretär Mailis Reps, siis ka need on teistsugused hinnangud. «Hetkel tundub, et erakonna liikmetel on selles küsimuses erinevad seisukohad,» märkis Sõtnik.

Savisaar ütles eile Postimehele, et Ukraina olukord saab hakata lahenema ainult pärast seda, kui riigis tekib legitiimne võim. «Praegusel kaikameeste diktaadi järgi moodustatud Ukraina valitsusel pole aga paraku mandaati ega ka võimekust isegi vabade valimiste läbiviimiseks. Rääkimata muudest riigi ees seisvate põhiliste küsimuste lahendamisest,» ütles Savisaar.

Ukraina saatkond teatas seepeale, et rahvusvahelisel üldsusel pole tekkinud Ukraina uue valitsuse legitiimsuses vähimatki kahtlust ning Savisaare seisukoht põhineb Vene meediast saadud informatsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles