Terras: Euroopa peab saatma konkreetse Venemaa käitumist tauniva sõnumi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja Riho Terras
Kaitseväe juhataja Riho Terras Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras arutas täna Ameerika Ühendriikide staabiülemate komitee esimehe kindral Martin Dempseyga olukorda Ukrainas ning julgeolekut piirkonnas üldisemalt.

Kindral Martin Dempsey sõnul on USA peamine sõnum liitlastele NATO ühtsuse demonstreerimine. «Täna on reaalne vajadus demonstreerida NATO ühtsust, sest kõigi liitlaste julgeolek on USA-le esmane prioriteet,» vahendas kaitseväe peastaap kindral Dempsey öeldut.

Kaitseväe juhataja rõhutas, et ka Euroopa peab antud olukorras tegutsema konkreetselt ja saatma Venemaale sõnumi, et sellist käitumist Ukrainas ei tolereerita. «Vajadusel tuleb seda sõnumit tugevdada poliitiliste ja majanduslike meetmetega,» sõnas Terras.

Kindral Martin Dempsey on USA staabiülemate komitee esimees alates 2011. aastast. Eesti kaitseväelased on teeninud tema juhitud üksustes Iraagis aastatel 2003-2004, mil Eesti jalaväerühmad Estpla-7 ja Estpla-8 teenisid USA armee 1. Soomusdiviisi alluvuses ning aastal 2007 NATO treeningmissiooni koosseisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles