Nukualtar ühendab naisi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu mänguasjamuuseumi direktor Triin Vaaro tutvustab vitriinkappi paigutatud Jaapani nukke – keisrit ja keisrinnat ning nende õukonna liikmeid. Käes hoiab ta üht ministrit.
Tartu mänguasjamuuseumi direktor Triin Vaaro tutvustab vitriinkappi paigutatud Jaapani nukke – keisrit ja keisrinnat ning nende õukonna liikmeid. Käes hoiab ta üht ministrit. Foto: Margus Ansu

Täpselt Jaapani nukufestivali õhtul ehk 3. märtsil kogunesid mänguasjamuuseumi nukualtari ette Tartu Zonta klubi naised ja meenutasid aega, mil rahvuslike nukkude kogu muuseumile tekkis.

See lugu ulatub enam kui kahekümne aasta taha.

Umbes pool aastat enne mänguasjamuuseumi avamist ehk 1993. aasta sügisel saatis Tiia Toomet kirja 40 Zonta klubile üle maailma, paludes neil saata Tartusse oma maade rahvuslikke nukke. Ikka selleks, et peatselt avatavas muuseumis näidata Eesti lastele, kui suur ja rikas on maailm. Tiia Toomet oli siis Tartu Zonta klubi president.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles