Mikser esitas eurovalimiste kandidaatideks Pilvre, Volmeri, Kitami ja Läntsi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barbi Pilvre.
Barbi Pilvre. Foto: Andres Haabu / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser kasutas erakonna sisevalimiste korra järgi erakonna esimehele antud õigust ja esitas omalt poolt Euroopa Parlamendi valimiste kandidaatideks Barbi Pilvre, Hardi Volmeri, Natalja Kitami ja Randel Läntsi.

«Esitasin omalt poolt Euroopa Parlamendi kandidaatideks inimesed, kes esindavad euroopalikke solidaarseid väärtusi, sotsiaalset närvi ning kogemusi ühiskonnaelus kaasa rääkida,» vahendas erakonna pressiesindaja esimees Sven Mikseri sõnu. Esimehe sõnul võib erakond praeguse nimekirjaga oodata valimistelt häid tulemusi.

Praeguseks on oma kandidaadid Euroopa Parlamendi valimisteleesitanud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna piirkonnaorganisatsioonid, Noored Sotsiaaldemokraadid, Vanemad Sotsiaaldemokraadid ja naiskogu Kadri. Kandidaatideks on üles seatud Sven Mikser, Marju Lauristin, Ivari Padar, Eiki Nestor, Marianne Mikko, Abdul Hamid Turay, Jevgeni Ossinovski, Urve Palo, Liina Raud, Hannes Hanso, Reet Laja ning Toomas Alatalu.

Sotsid kinnitavad Euroopa Parlamendi valimiste kandidaadid ja hääletavad nimekirja järjestuse 29. märtsil Tallinnas toimuval SDE valimiskogul. Kogul võtab erakond vastu ka valimisprogrammi.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad Eestis 25. mail. Kandidaatide registreerimiseks esitamine algab 26. märtsil ning kestab 10. aprillini. Erakonnad võivad valimisteks välja panna nimekirja, kus on maksimaalselt 12 kandidaati. Samuti saavad valimistel osaleda üksikkandidaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles