Soome pidurdab vedelgaasiterminali rajamist

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevalt venitamistaktikat kasutavast Soome Gasumist soovib Alexela Energia juht Marti Hääl LNG terminali ehitamisega Paldiskis alustada juba tänavu sügisel.
Erinevalt venitamistaktikat kasutavast Soome Gasumist soovib Alexela Energia juht Marti Hääl LNG terminali ehitamisega Paldiskis alustada juba tänavu sügisel. Foto: Liis Treimann

Majandusminister Juhan Partsi survel sõlmitud kokkulepe, et Eesti ja Soome ehitavad Euroopa raha toel lahe mõlemale kaldale ühise LNG-terminali, võib osutuda pettekujutelmaks.

«Balti riikide meedias levinud arusaam, et rajatakse kaks terminali, on ekslik,» teatas Gasumi turundusjuht Olga Väisänen eile. «Kokkulepe, et üks terminal tuleb Soome ja teine Eestisse, on üks võimalus. Otsust pole ja kõik võimalused on avatud.»

Soomlaste tõlgenduses ei alga pärast reedel Tallinnas sõlmitud kokkulepet läbirääkimised ühisfirma asutamiseks, vaid uuringud LNG-terminalide rajamiseks Alexelaga ja Baltic Connectori gaasitrassi rajamiseks EG Võrguteenustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles