Lahingutehnika ost ohus

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes väljaõppe läbinud kaitseväelased hakkavad omakorda koolitama teisi Eesti kaitseväelasi, et tagada Hollandi Kuningriigilt hangitavate CV90 lahingumasinate opereerimiseks vajalikud oskused.
Soomes väljaõppe läbinud kaitseväelased hakkavad omakorda koolitama teisi Eesti kaitseväelasi, et tagada Hollandi Kuningriigilt hangitavate CV90 lahingumasinate opereerimiseks vajalikud oskused. Foto: AFP / Scanpix

Eelmisel nädalal Brüsselis toimunud NATO kaitseministrite nõupidamisel arutati olukorda Ukrainas, aga Eesti valitsuses vastavat portfelli hoidval Urmas Rein­salul toimus ka veel üks tähtis privaatkohtumine Hollandi kolleegi Jeanine Hennis-Plasschaertiga. Teemaks oli Eesti soov osta Hollandi riigi käest jalaväe lahingumasinaid CV90 ja liikursuurtükke PzH 2000.

See ei olnud tegelikult kaitseministrite esimene jutuajamine sellel teemal – Reinsalu kinnitusel on Eesti alustanud Hollandiga läbirääkimisi. Eelmisel nädalal käis tuulikute maal kõnelusi pidamas ka kaitseministeeriumi asekantsler Ingvar Pärnamäe.

Veel selle aasta alguses oli kõne all ka võimalus soetada ameeriklaste jalaväe lahingumasinaid Bradley. Reinsalu käis jaanuari alguses visiidil Ameerika Ühendriikides ning kuigi seda kajastanud uudised seda tollal ei maininud, räägiti külaskäigul ka lahingumasinate ostust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles