Sugulasrahvad võivad kaotada kodu

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koskolovo küla metsavaht Vladimir Adrejev tunnistab, et on võimetu keskkonnarikkumiste suhtes midagi ette võtma.
Koskolovo küla metsavaht Vladimir Adrejev tunnistab, et on võimetu keskkonnarikkumiste suhtes midagi ette võtma. Foto: Dmitri Harakka-Zaitsev

Ajal, mil Sotšis toimusid olümpiamängud, käis Venemaa teises otsas, Eesti piiri ääres armutu olelusvõitlus, kus raha ja võimu teele jäänud Ingerimaa põliselanikud võivad kaotada kõik.

«Ma olen siin elanud 53 aastat, minu vanemad elasid üle Stalini repressioonid ja ma olen viimastel aastatel näinud isuri kultuuri uuestisündi. Ja nüüd maetakse mind ilmselt kivisöe ja väävlijäätmete alla ja minu hauaplaadiks saab keemiatehas, sest mina siit ei lahku,» ütleb Soikkola poolsaarel asuva Slobodka küla elanik Sergei Kuzmin.

Kuzmin on üks paarist tuhandest isurist ja ingerlasest, kelle elukohad jäävad hiiglasliku Ust-Luga sadama kõrvale plaanitava tööstuslinnaku ette, mille keskmesse tahetakse järgmisel aastal ehitada keskkonnale üliohtlikku karbamiiditehast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles