Uued plaadid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Untold
«Black Light Spiral» 
(Hemlock)
Untold «Black Light Spiral» (Hemlock) Foto: Repro

    Untold

«Black Light Spiral»

(Hemlock)

Hinne 4

Defineerimatu London

Pärast nullindate alguse dubstep’i invasiooni tekkis Londoni muusikaskenesse terve trobikond uusi produtsente, kes hakkasid asju enda äranägemise järgi tegema. Untold on üks nendest. Hemlocki plaadifirma looja visiooniks oli koondada Briti muusikamaastiku kõige retsimad uustulijad, nagu Joe, Randomer ja Jack Dunning alias Untold ise, kelle loomingu mõju oleks tuntav nii füüsiliselt kui vaimselt ka pärast kümmet aastat.

Seda Hemlocki esimesed EPd  mehe enda in your face produktsiooniga ka teevad. Kui varasemad Untoldi EPd, nagu «Gonna Work Out Fine» ja «Discipline», toimivad sama füüsiliselt kui puude lõhkumine, siis «Black Light Spirali» näol on tegemist uutel maastikel eksisteeriva debüütalbumiga, mille lugude struktuur on varasemaga võrreldes defineerimatum. Jack Dunning on ühes varasemas intervjuus öelnud, et Hemlocki idee pole luua järjekordset Berghaini teknot, kuid praegusel juhul tundub, et mees peab osaliselt oma sõnu sööma hakkama.

See on mõistetav, kuna ajatut albumit on keerulisem luua kui kahe looga EPsid, kuigi tegelikkuses on põhjuseid rohkem. Sellele plaadile on kodeeritud varajast Jeff Millsi ja Ester Brinkmanni, mis ei defineeru tavalise teknona – seega on «Black Light Spiral» soovituslik eelkõige traditsioonitule kuulajale.

Risto Kozer
-----------------------

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles