Kopli bussipaviljonid ootavad hooldajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JCDecaux hoolitseb välireklaamide eest ka Eestis.
JCDecaux hoolitseb välireklaamide eest ka Eestis. Foto: Mihkel Maripuu

Firma JC Decaux on Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse, linna transpordiameti ja ettevõtlusametiga kokku leppinud, et hooldab 29 bussipaviljoni vabast tahtest veel kuni tänavuse kevadeni, kuigi selleks puudub igasugune õiguslik alus ning ka majanduslik huvi.

Nüüd hakkab kevad suveks saama ning JC Decaux peab linnavalitsuse ja Põhja-Tallinna valitsusega läbirääkimisi, mis edasi saab.

Abilinnapea Eha Võrgule saadetud kirjas teatab JC Decaux arendus-ja tehnikadirektor Jaanus Kadak, et kui kokkuleppele ei jõuta, alustab firma bussipaviljonide likvideerimist 1. juulist.

Kadak ütles Postimees.ee`le , et ega päris nii ka ei ole, et Põhja-Tallinna linnaosa elanikud jäävad juulis bussipeatustes peavarjuta. Ta loodab siiski linnavõimudega mingile kompromissile jõuda.

Kadak lisas, et kui JC Decaux oma bussipaviljonid Põhja-Tallinnast ära viiks, siis reklaamituludes firma midagi ei kaotaks, kuid hoolduskuludes hoiaks kindlasti kokku.

Kadaku sõnul on asi selles, et Põhja-Tallinn on linnaosa, kus bussipaviljonide reklaamipindadele erilist nõudlust ei ole. See tähendab, et JC Decaux sealt ka ka suur midagi ei teeni, kuid paviljonide hooldamine ja korrashoidmine läheb firmale päris kopsaka raha maksma – umbes 1000 eurot ehk rohkem kui 15 000 krooni paviljoni kohta aastas. 29 paviljoni peale teeb see kokku ligi 450 000 krooni.

Põhja-Tallinna linnaosavalitsus on juba kaks korda kuulutanud välja konkursi paviljonide hooldaja leidmiseks, kuid mõlemal korral on pakkujate puudumise tõttu konkursid nurjunud.

Kadaku sõnul on nurjumise põhjus selles, et linnaosavalitsus ei ole suutnud konkursse selliseks teha, et need pakkujaid ligi meelitaks.

«Meie hooldame praegu neid paviljone oma kulu ja kirjadega, aga reklaamiturg on praegu, nagu ta on, mistõttu ei ole majanduslikult otstarbekas seda tööd enam teha,» ütles Kadak.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk mainis, et läbirääkimised Põhja-Tallinna bussipaviljonide saatuse üle praegu JC Decaux'ga käivad ning lootus pooli rahuldavale lahendusele on olemas. Lähemalt ei olnud ta nõus läbirääkimiste kulgu kommenteerima.

«Võib aga oletada, et paviljone sealt minema ei viida, kuigi sada protsenti ei saa üheski asjas kunagi kindel olla,» märkis Võrk.

Tallinna ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson mainis, et amet valmistab praegu Põhja-Tallinna bussipaviljonide hooldamise ja reklaamiks kasutamise osas ette uut konkurssi, mis kuulutatakse välja tänavu suve lõpus, kui ettevõtjatel ja ametnikel on puhkused läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles