Tartu tapatöös kahtlustatav Eleri sooritas vanglas enesetapu

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad Tartu kuriteopaigal.
Tuletõrjujad Tartu kuriteopaigal. Foto: Reporter.ee

Tartu Vanglas poos ennast üles Eleri, keda kahtlustati möödunud aasta 7. detsembril oma korterikaaslase Sigriti tapmises. Samuti süütas Eleri nii enda kui ka oma lapse, mistõttu oli tal kahtlustus ka tapmiskatses.

Justiitsministeerium saatis eile laiali lakoonilise pressiteate, milles seisis, et Tartu Vanglas poos ennast üles 1980. aastal sündinud vahistatu. Õhtulehele teadaolevalt sooritas suitsiidi Eleri ning seda kinnitas ka Lõuna Ringkonnaprokuratuur.

Traagiline sündmusteahel sai alguse mulle 7. detsembril, kui kell 00.48 sai häirekeskus teate Tartus Lääne tänaval põlevast sõiduautost Mazda.

Sündmuskohale läinud politseinikud avastasid kustutustööde järel sõiduki alt teibiga kinni seotud 30-aastase Sigriti surnukeha.

Tuvastamaks võimalikult kiiresti kuriteos kahtlustatavat, kontrollisid politseinikud üht Lääne tänava korrusmaja korterit, kus sõidukiomanik elas. Korteriukse taha jõudnud politseinikud kuulsid lapse valju nutmist, tundsid samas ukse vahelt tulevat suitsu ja bensiini lõhna. Ohu tõrjumiseks otsustati päästjate abiga koheselt korteriuks maha murda.

Politseinikud avastasid põlevast voodist leekides naise, kes hoidis süles poisslast. Politsei tõi korterist välja 3-aastase lapse ja 33-aastase Eleri, kelle meedikud haiglasse toimetasid.

Eleri viibis mõned päevad psühhiaatriahaiglas, kuid viidi siis üle Tartu vangla haiglasse.

Copy
Tagasi üles