Martin Pau: pealtkuulamise kasust

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Pau
Martin Pau Foto: TPM

Meie välisminister kuulis Ukrainas midagi tähtsat ja hirmutavat, mida jagas 26. veebruaril Euroopa Liidu tippametniku Catherine Ashtoniga, kuid ei pidanud õigeks jagada oma kaaskodanikega.

Välisministrit võib mõista. Esiteks seepärast, et sõnum oli õõvastav: Ukrainas kasvab veendumus, et nii miilitsate kui ka barrikaade püstitanud inimeste pihta tulistasid nn uue koalitsiooni snaiprid. Teiseks aga seepärast, et Ukraina rahva hulgas leviv arvamus võib lõpuks osutuda lihtsalt vastikuks kuulujutuks.

Täpselt nädal hiljem jagas paraku kogu maailmale, sh Eesti kodanikele, Paeti infot keegi, kes tema ja Ashtoni telefonivestlust võis pealt kuulata ja salvestada või vähemalt teada, kes salvestas. Meie meedias kujuneski põhiküsimuseks, kes see jultunu oli (kas Vene või Ukraina salateenistus?) ning kuidas meie välisministri sõnu kasutatakse kurjasti, kindlasti kontekstist väljarebitult, Venemaa meedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles