Berth Sundström: inimesi hoiab kodumaal tõkete kaotamine naabritega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berth Sundström
Berth Sundström Foto: Erakogu

Loomulik osa inimese arengust on enda täiendamine õppides, reisides, töötades välismaal, kuid välismaa ei pea ilmtingimata olema Austraalia või USA. Kui areng on võimalik ja soodustatud ka lähinaabrite juures, loob see konkurentsieelise ka koduriigile ning teeb kodumaale naasmise lihtsamaks, leiab Berth Sundström.

Külastasin mõne kuu eest Pärnut ning vestluses maakonna otsuselangetajatega sain ülevaate piirkonna positiivsetest majanduslikest väljavaadetest. Ehitatakse Lottemaad ning mitu välismaist tööstusettevõtet on näidanud üles huvi Pärnumaal kanda kinnitada. Suurim ja otsustava tähtsusega probleem ettevõtte asutamise küsimuses on aga tööjõupuudus. Sarnase dilemmaga kohtusin natuke hiljem Valgas, kus oskustööliste puudus on kujunenud parajaks pähkliks.

Eestisse elama asunud välismaalasele võib probleem esmapilgul tunduda veidi hämmastavana. Jättes kõrvale hiljutised majanduskriisiaastad, on Eesti areng sujunud pidevalt ülesmäge. Kõigest aeg-ajalt Eestit külastavale inimesele ei jää märkamata kiire edukas areng paraneva taristu ja uusehitiste näol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles