Uus restoran Suzani peibutab oriendi maitsetega

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Suzani
Restoran Suzani Foto: Silk Sushi

Restoranikett Silk Sushi avas Tallinnas uue restorani Suzani. Gonsiori tänaval asuv söögikoht  ühendab Euroopa ja Aasia köögikultuuri.

Suzani pakub Taga-Kaukaasia ja Kesk-Aasia köökidele omast maitseelamust ühendades Euroopa ja Aasia köögitraditsioone, hinnad püütakse hoida mõõdukad.

Restorani peakokk Murat Jakubov selgitas, et SuzaniI on iidne Pärsia naisenimi, mis tähendab siiditikandit. Iidne idamaine vanasõna kõlab: «Üksiku naise kodu ei saa olla õdus ilma meheta» . Idamaades on kombeks, et just mees on pere peamine toiduvalmistaja. «Tavapärase toidutegemise ja kõrge kokakunsti vahel haigutab kuristik,  erinevus on ainult mõnes näputäies vürtsides või mõnes minutis, mil mahlakas liha lahtisel tulel küpseb,» rääkis Usbekistanist pärit Murat Jakubov, kolmanda põlve kokk, kellele on idamaise köögi ametisaladused pärandanud tema esivanemad.

Suzanis pakutakse idamaade kombe kohaselt mõõdukaid portsjone nii, et laud oleks rikkalikult kaetud ja avaks võimaluse toite oma kaaslastega jagada. Pilafist hanumini, Dungani moodi tšutšvarast šurpani, tšeburekist samsani, kutabist Taškendi salatini, lobiost dolmadeni, šašlõkkidest tšahhobilini ning magustoiduks korvikesed pistaatsiakreemiga ja makroonid, lisaks rikkalik, hoolikalt valitud veinivalik.

Restoranis on mõeldud ka laste peale, kes võivad samal ajal mängida spetsiaalses mängunurgas. Nii Kaukaasias kui idamaades peetakse lapsi õnnistuseks, neid ei jäeta koju, isegi kui minnakse restorani.

Murat Jakubov rõhutas, et restorani interjööris kasutatud Kesk-Aasia kujunduselemendid on kohandatud euroopalikule maitsele. Kõik käsitööna valminud nõud on toodud Usbekistanist. Roogade vahele võib juua ravitoimega tüümianiteed ning soovi korral võib piirduda ka spetsiaalse paastumenüüga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles