Edukate hulgas ka Click & Grow

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smart Herb Gardenis ehk nutikas köögiaias on sisseehitatud valgusallikas, mis teeb taimede kodus kasvatamise ülilihtsaks.
Smart Herb Gardenis ehk nutikas köögiaias on sisseehitatud valgusallikas, mis teeb taimede kodus kasvatamise ülilihtsaks. Foto: Click & Grow

Kickstarteri edulugude hulka kuulub ka eestlaste loodud, nutikaid lillepotte arendav Click & Grow. Oma uue, korraga kolme taime kasvatava Smart Herb Gardeni (nutikas köögiaed) esimese partii tootmiseks soovitud 75 000 dollarit saadi mõne päevaga ning kogutoetuseks kujunes 625 851 dollarit – eesmärk saavutati enam kui kaheksakordselt.

Smart Herb Gardeni näide iseloomustab aga paraku ka seda, et sellistes projektide osalemine nõuab omajagu kannatust ka projekti toetajatelt. Pea aasta eest alguse saanud projekt on pidanud ületama ootamatuid takistusi, mis on innovaatiliste lillepottide tootmist pidevalt edasi nihutanud.

Kui algul loodeti kõik tooted välja saata möödunud aasta septembris, siis esimesed toetajad said toote kätte jõulude paiku, paljud ootavad aga oma saadetist siiani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles