Olga Sõtnik taotleb koostöö lõpetamist Ühtse Venemaaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakondlane Olga Sõtnik pöördus avalikus kirjas partei juhatuse liikmete poole sooviga lõpetada Keskerakonna koostööleping Venemaa võimuerakonnaga Ühtne Venemaa.

Sõtnik selgitas kirjas, et kümne aastaga on noorest ja lootustandvast Vene erakonnast saanud suur, autoritaarne ja ebademokraatlik partei. «Ühtse Venemaa erakond ei lähtu Venemaa ning selle elanike heaolust ja huvidest, vaid soovist – seejuures vahendeid valimata – säilitada võimu,» arvas ta.

Sõtnik jätkas, et Ühtse Venemaa eestvedamisel on vastu võetud seadusi, mis ei ühti inimõiguste, demokraatia ja õigusriigi põhimõtetega – näiteks nn välisagentide seadus, Vene laste välismaale lapsendamise keeld, homoseksuaalsuse propagandat keelustav seadus ja riigireetmise seadus, mis laiendab selle mõiste määratlust ja võimaldab rahvusvahelises inimõiguste eestkostes osalemise kriminaliseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles