Välisministeeriumi apsakas ummistas viktoriinis osalenute e-postkastid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nädal tagasi tabas välisministeeriumi korraldatavas Eesti-teemalises internetiviktoriinis osalenud inimesi soovimatu e-kirjade tulv teistelt osalejatelt, mis tekitas paljudes pahameelt.

Gallup

 

 
Küsitluses on osalenud  inimest

Kõigi viktoriinis osalenute e-posti aadressid on koondatud andmebaasi ja kui idee poolest peaks kogu info liikuma selle sees ühesuunaliselt ja e-kirja saajal on võimalik vastata üksnes kirja saatjale, siis seekord jõudsid liikmete vastused välisministeeriumi tehnilise vea tõttu ka kõigi teiste andmebaasis olijateni.

E-kirjade tulv vallandus 4. märtsil osade liikmete palvest mitte vastata kõigile, ent kuna välisministeerium oli andmebaasi põhjal loonud meililisti, jätkasid kirjad kahe tunni jooksul saabumist.

Paljud inimesed ärritusid soovimatute kirjade peale ja palusid end listist eemaldada. Mõned kasutajad muutusid ebaviisakaks, osa pidas seda naljakaks, osa tundis muret oma privaatsuse pärast ja osa arvas, et tegu on avalike suhete seisukohast väga ebaõnnestunud juhtumiga.

«On see üldse seaduslik? Kas teil pole Eestis privaatsust puudutavaid seadusi või müüsite te kõik Google’ile, Microsoftile ja NSA-le?» pahandas üks kasutaja.

Teine Eesti mängus osalenu tõi välja, et kasutajad ei saanud end ise listist eemaldada. «Tegelikult on see minu arvates kohutav reklaam. Ma ei registreerinud end sellesse listi ja iga uus e-mail, mille saan, tekitab minus vihkamist Eesti ja selle vastu, et nad inimeste privaatsust üldse ei austa. Kirja lõpus pole isegi listist loobumise linki, mis on veelgi ärritavam,» kirjutas ta.

Postimehe poole pöördunud eestlane, kes juhtunu tunnistajaks oli, muretses, et meililisti saajatele jäi Eestist halb mulje ja muidu väärt kampaania riigi tutvustamiseks sattus halba valgusesse. «On loomulik, et vigu juhtub, aga seda ei peaks juhtuma sellise riigi välisministeeriumil, mis püüab ennast tutvustada e-tiigrina,» leidis ta.

Välisministeerium jäi juhtunut kommenteerides napisõnaliseks. «Tegemist oli tehnilise probleemiga, mis on tänaseks parandatud,» ütles ministeeriumi pressispetsialist Helena Nõmmik.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles