Jürgen Rooste: Gunnar Polma märkas inimesi ja seadis kokku suuri plaane

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Rooste
Jürgen Rooste Foto: Peeter Langovits

«Gunnar Polma surm on suur kaotus - ta oli Tallinnas üks isepäisem, sõltumatum poliitiliselt,  ühiskondlikult mõtlev koolidirektor,» rääkis kirjanik Jürgen Rooste, meenutades lahkunud Tallinna Reaalkooli direktorit.

«Peamiselt aga oli Polma mees, kes märkas inimesi, jaksas igale sõnakese ütelda, pani tähele lapsi, hoidis vilistlasi kooli juures ja südames, vaatas, et õpetajatel ka lusti oleks... Tal oli palju pisikesi paroole, oma trikke, et asju meeldejäävaks teha, oma väikseid žeste, » rääkis Rooste.

«Mu jaoks kadus säält Reaalkooli Estonia puiestee poolse nuka päält kabinetist jupike maailma, mis tekitas turvatunnet ja kindlust - mu mõlemad lapsed käivad ses koolis, kus ma ka ise olen õppinud, samuti mu vanaisagi. Jupike säärast maailma, kus sa said osaline olla: Polma võttis inimese hää meelega vastu, leidis aega, et intensiivselt vestelda, et suuri plaani kokku sääda,» meenutas Rooste. «Ta oli siuke vanakooli visionaator, kelles jätkus lisaks ideedele ka mootorivõimsust, et noid ideid mäest üles ajada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles