Pirita sai 25 000 eurot sinilipu kriteeriumite täitmiseks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita rand.
Pirita rand. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus eraldas täna Piritale 25 000 eurot Pirita rannaala arendamiseks, rannainventari korrashoiuks ja erinevate keskkonnaürituste korraldamiseks.


Pirita linnaosavanema Tõnis Möldri sõnul pannakse lisaraha eest randa täiendavad viidad, pingid, sorteeritud jäätmete konteinerid, korrastatakse laste mängualad ja trenažöörid ning pakutakse ranna külastajatele keskkonnahariduslikke tegevusi. «Samuti loome täiendava võimaluse ratastoolis inimestele puhata laudterrassil ja pääseda veele kaldteed pidi ligemale,» lubas Mölder.

Peale selle, et puhkajatele soovitakse pakkuda tavapäraselt puhast ja hoolitsetud randa, taotleb Pirita sel aastal ka Rahvusvahelise Keskkonnakoolituse Fondi ökomärgist sinilippu. «Soovime, et Tallinnas lehviks suplusrannas kümneaastase vaheaja järel taas sinilipp,» lausus Mölder. Selleks peab Pirita rand vastama 33 kriteeriumile. See, kas sinilipp hakkab Eesti randades üle pika aja jälle lehvima, selgub mai alguses.

Eelmisel rannahooajal oli ranna külastatavuse rekord augustikuu esimesel nädalal, kui kaunist suveilma käis Pirita rannas nautimas kuni 12 000 inimest. Ranna korrashoiuks kulus linnaosavalitsusel ligi 70 000 eurot. Pikemas perspektiivis soovitakse Pirita rand muuta Eesti esindusrannaks ning selleks on toimunud arhitektuurne ideekonkurss ning algatatud detailplaneeringu koostamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles