Maidan viis pereisalt une

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtu ukraina kodus Tartus. Ümber laua on kogunenud 7-aastane Deivid (vasakult), ema Jelena ja isa Petro Babjak ning 20-aastane Maksim. Pildilt on puudu 16-aastane Erika ja 23-aastane Rostislav. Erika õpib Tallinnas ja Rostislav elab Šotimaal.
Õhtu ukraina kodus Tartus. Ümber laua on kogunenud 7-aastane Deivid (vasakult), ema Jelena ja isa Petro Babjak ning 20-aastane Maksim. Pildilt on puudu 16-aastane Erika ja 23-aastane Rostislav. Erika õpib Tallinnas ja Rostislav elab Šotimaal. Foto: Kristjan Teedema

Kui Kiievi Iseseisvuse väljakul ehk paigas, mida praegu terve maailm tunneb Maidanina, ärevaks läks, ei saanud Petro Babjak rahu. Istus õhtud läbi internetis, jälgis Espreso TVd, Hromadske TVd, Ukr­strea­mi. Kuulas ukrainakeelseid reportaaže ja stuudiovestlusi, vaatas otsepilti.

Petro Babjak elab perega Tartus, Ihastes. Ta naine Jelena käis siis pärast keskööd mehele mitu korda meelde tuletamas: «No nii ei saa Petro, magama peab ka!»

Petro tunnistab, et mõnikord tuli talle peale niisugune hirm, mis viis une pealt kuni hommikuni. Ja järgmisel päeval oli raske toime tulla.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles