Raudsaar: meedia ei nõudnud Kallase tagasiastumist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Raudsaar.
Mart Raudsaar. Foto: Sille Annuk

Eesti Ajalehtede Liidu tegevjuhi Mart Raudsaare sõnul polnud meediakajastuse põhjal avalik arvamus Siim Kallase kandidatuuri vastu ning valitsuse moodustamisest loobumise põhjus on mujal.

Raudsaar ei nõustu väitega, et meedia taandas Kallase: asjaolude heal kokkulangemisel võis meedia olla kaasmõjur, aga kindlasti mitte põhipõhjus, rääkis Eesti ajalehtede liidu tegevjuht Vikerraadio saates «Uudis+», vahendas ERR Uudised.

Ta tõi välja, et kui võrrelda praegust meediakajastust omaaegse justiitsministri Kristen Michali või kultuuriministri Rein Langi tagasiastumisega, siis mõlemal puhul oli tajutav temperatuuri jätkuv tõus keemispunktini, mida praegu pole näha.

«Langi küsimuses ajakirjandus oli seisukohal, et ta peaks tagasi astuma, Kallase osas ei ole Eesti ajakirjandus sellist seisukohta võtnud ja võib isegi öelda, et Kallase rahaküsimus ei ole olnud fookuses enamike Eesti väljaannete ja meediakanalite jaoks,» lausus Raudsaar.

«Tore on kujutada ette ajakirjandust ja meediat piisavalt võimsana, et võtta maha ja panna ametisse ministreid, kuid pigem on tegemist siiski vahemehega, kes vahendab avalikku arvamust ja poliitikuid, praegu ma ei näe, et avalik arvamus oleks olnud nii tuliselt Siim Kallase kandidatuuri vastu, ma arvan, et põhjus on kuskil mujal,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles