Video: ERSO mängib Star Warsi ja Harry Potteri filmimuusikat

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Star Wars
Star Wars Foto: Reuters / Scanpix

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester esitab dirigent Mikk Murdvee juhatusel reedel, 14. märtsil Estonia kontserdisaalis maailma filmimuusika megastaari John Williamsi loomingut. Kõlavad tuntud meloodiad filmidest  «Tähesõjad», «Harry Potter» ja «Schindleri nimekiri».

Helilooja John Williams on pärjatud arvukate Oscarite, Kuldgloobuste, Grammyde ja Briti Filmiakadeemia auhindadega. Suur osa Williamsi filmimuusikast ringlebki erinevate seadetena ka kontserdilavadel, väga sageli helilooja enda juhatusel.

Dirigent Mikk Murdvee on lisaks erinevatele Eesti kollektiividele juhatanud mitmeid Soome orkestreid, ta töötab praegu Helsingi Ülikooli sümfooniaorkestri peadirigendina ning debüteerib vähem kui kuu aja pärast Helsingi Linnaorkestri ees.

Filmi  «Schindleri nimekiri» imekaunid viiulisoolod on pühendatud legendaarsele viiuldajale Itzhak Perlmanile, Estonia kontserdisaalis kõlavad need Oulu Sinfonia kontsertmeistri Lasse Joametsa esituses, kes sel nädalal on ERSO esiviiuliks.

Kontserdid  «Star Wars»  toimuvad reedel, 14. märtsil kell 13 ja kell 19. Kontserdid on ilma vaheajata, pikkuseks 1 tund. Õhtusele kontserdile on saadaval vaid üksikud piletid, paremaid kohti leidub veel lõunasele, kell 13 algavale kontserdile.

)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles