Vertikaalne kohvik kogukonnakeskusena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekt Musta visioon Uus-Tatari ja Ravi tänava ristmikul asuvast 16-ruutmeetrisest kasutult seisvast hoonest kui Veerenni asumi kogukondlikust tõmbepunktist-kohvikust.
Arhitekt Musta visioon Uus-Tatari ja Ravi tänava ristmikul asuvast 16-ruutmeetrisest kasutult seisvast hoonest kui Veerenni asumi kogukondlikust tõmbepunktist-kohvikust. Foto: INTERNET/REPRO

Projekteerime kesklinnas Uus-Tatari tänaval asuva väikemaja ümber kohvikuks, millel on ristmikule suunatud vaateplatvorm.

Tegemist on keerulise objektiga – maja parameetrid on väga tagasihoidlikud. Majas on üks 16-ruutmeetrine tuba, mille all on väike kelder; aed puudub. Kunagi kingsepatöökoja ja lillepoena teeninud hoone on esmapilgul uue funktsiooni jaoks liiga väike.

Päris lootusetu asi siiski pole – kõrgusesse minnes võiks sinna mahtuda «vertikaalne kohvik», mis suudaks ära kasutada head asukohta: objekt paikneb väikeste tänavate ristmikul kesklinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles