Piirivalvelaev Kindral Kurvits vigastas patrullsõidul sõukruvisid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Kurvits.
Kindral Kurvits. Foto: Siseministeerium

Piirivalvelaev Kindral Kurvits viidi täna laeva vigastuste hindamiseks dokki, alus riivas 9. märtsi hommikul Soome lahes Vaindloo saarest põhja pool merepõhja ja vigastada said laeva sõukruvid.

9. märtsi hommikul oli laev tavapärasel patrullsõidul Soome lahes ja sihiks oli jõudmine Narva-Jõesuu reidile, vahendas politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja.

Sõit lõppes pärast põhjapuudet, mille järel jäi laev lühiajaliselt triivi ning seejärel Vaindloo saare lähistele ankrusse. Ankrusse jäänud laeva seisundit hinnati nii sisemiselt kui ka väliselt: siseruumide kontrolli käigus ei leket ega muid kahjustusi ei tuvastatud ning laeva ümbruse kontrollimisel keskkonnareostust ei täheldatud. Pärast laeva esmast kontrollimist ja olukorra hindamist otsustati säästlikul käigul liikuda tagasi piirivalvesadamasse.

10. märtsil vaatasid laeva üle tuukrid ning tuvastasid kraapimisjälgi, kuid mitte läbivaid vigastusi. Tuukrivaatluste tulemusel selgus, et mõlemad ahtrisõukruvid on vigastada saanud.

Täna ja homme, 13.-14. märtsil toimub laeva seisundi hindamine dokis, kus tehakse ülevaatus ning antakse hinnang probleemidele, mis vajavad kõrvaldamist ja milliseid varuosi on vaja. Pärast seda jääb laev kai äärde vajalike varuosade ootele. Kui kauaks laev seisma jääb ja milliseks kujuneb remondi maksumus, selgub pärast lõplike hinnangute andmist.

Vastavalt meresõiduohutuse seadusele on juhtunust informeeritud ohutusjuurdluse keskust ja veeteede ametit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles