Rahvaliidu volikogu arutab uue ajutise juhi nimetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sirendi
Arvo Sirendi Foto: Mihkel Maripuu

Rahvaliidu volikogu arutab esmaspäeva õhtul erakonna esimehe kohusetäitja Mai Treiali ettepanekut nimetada partei uueks ajutiseks juhiks Arvo Sirendi.

Treial ütles pühapäeval BNS-ile, et praegustel andmetel on Sirendi sellele kohale ainus kandidaat. Esimehe kohusetäitjaks saades jääb Sirendi tema sõnul ametisse kuni järgmise, juuli esimeses pooles toimuva erakorralise kongressini, kus valitakse parteile uued juhid.

Juba esmaspäeval saab uued juhid Rahvaliidu volikogu, kuna senine esimees Vello Tafenau ja aseesimees Lauri Läänemets lahkusid eelmisel nädalal ametist. Neist viimane on lahkunud ka parteist ja astunud Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE).

Treiali sõnul on üks kandidaat volikogu esimehe kohale partei Harju maakonnaühendust juhtiv Uno Silberg.

Ühtlasi teeb volikogu Treiali sõnul muudatusi ka juhatuse koosseisus, kust arvatakse välja erakonnast lahkunud inimesed. «Võimalik, et nende asemele valitakse mõni liige juurde,» lausus ta.

Rahvaliidust on kümneid liikmeid lahkunud pärast 23. mail peetud kongressi, kus lükati tagasi ettepanek SDE-ga ühineda. Teiste seas on SDE-sse astumise soovist teatanud Rahvaliidu endised aseesimehed Ene Tomberg, Kajar Lember ja Anto Liivat, endine kultuuriminister Jaak Allik ja kunagine põllumajandusminister Tiit Tammsaar. Lisaks ühinevad SDE-ga mitmed varem Rahvaliitu kuulunud vallajuhid.

SDE-ga liitumist pole välistanud ka ühinemise luhtumise järel Rahvaliidu esimehe kohalt tagasi astunud Karel Rüütli ja riigikogu liige Jaanus Marrandi.

SDE juhatus võtab sadakond valdavalt Rahvaliidust tulnud uut liiget erakonda vastu esmaspäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles