Elva kool hakkab stippi maksma

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva kooli 9.c klassi õpilased arvasid, et uuest õppeaastast parimatele õppuritele maksma hakatav stipendium on hea, kuid see pole peamine argument gümnaasiumi valimisel.
Elva kooli 9.c klassi õpilased arvasid, et uuest õppeaastast parimatele õppuritele maksma hakatav stipendium on hea, kuid see pole peamine argument gümnaasiumi valimisel. Foto: Margus Ansu

Elva gümnaasium hakkab uuest õppeaastast maksma parimatele gümnasistidele stipendiumi, et motiveerida põhikooli lõpetajaid jääma oma kooli edasi õppima.

Elva gümnaasiumi direktori Matti Kangori sõnul on stipendiumi statuut veel lihvimisel, kuid vastav otsus on Elva linnavolikogus juba vastu võetud. «Hetkeseisuga on stipendiumi suurus 600 eurot õppeaasta kohta ning preemiafondi raha tuleb kohaliku omavalitsuse eelarvest,» selgitas direktor.

Stipendiumi makstakse parimatele õpilastele välja kahes osas ning selle saajad selguvad aasta lõpus ja kevadel. Praeguse plaani järgi määratakse kümme stipendiumi: kümnendale klassile neli ning üheteistkümnendale ja kaheteistkümnendale klassile kummalegi kolm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles