Politoloog: Eestis on ilmselge valitsuskriis

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Solvak
Mihkel Solvak Foto: Erakogu

Tartu ülikooli riigiteaduste instituudi teaduri Mihkel Solvaku hinnangul on Eestis kõige ehedam valitsuskriis, sest praegused koalitsiooniliikmed on omavahel tülis.

Solvaku arvates on Reformierakond pannud president Toomas Hendrik Ilvese oma segaste käikudega väga keerulisse olukorda ning presidendil valitsuskriisi lahendamisel enam häid lahendusi pole, vahendas ERR uudised.

Kuigi poliitikud omakeskis alles vaidlevad, kas Eestis on valituskriis või mitte, ütles politoloog, et tegemist on kõige ehedama valitsuskriisiga ja selle ellukutsujaks on Reformierakond.

Solvaku sõnul eeldas Reformierakond peaministrivahetust ette võttes, et neil on olemas opositsioonis olnud erakonna igakülge toetus, ent see oli täielik valearvestus ning erakond on sattunud seisu, kus vangerdusega sooviti võita tuleval kevadel parlamendivalimised, aga nüüd on see eesmärk väga ebatõenäoline.

Siiski on Solvaku sõnul ebatõenäoline, et praegune poliitiline olukord võiks lõppeda erakorraliste valimistega, ent kriisi lahendusvõti on praegu president Toomas Hendrik Ilvese käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles