Interpol on Krossi otsimise ajutiselt peatanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endise luurekoordinaatori ja Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) aseesimehe Eerik-Niiles Krossi tagaotsimiskuulutust pole Interpoli tagaotsitavate internetilehelt eemaldatud, vaid see on muudetud nähtamatuks kuni uue otsuseni.

«Interpoli juures asuv sõltumatu komisjon CCF vaatab Krossi kaasust üle ja on kuni otsusele jõudmiseni soovitanud Krossi kohta oleva informatsiooni blokeerida,» ütles keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Kaarel Kuusk. Krossi tagaotsimiskuulutus kadus 18. veebruaril.

«Kui CCF on neile kättesaadaval informatsioonil põhinevale otsusele jõudnud, siis vastavalt sellele otsusele isiku kohta käiv informatsioon eemaldatakse, täiendatakse või vabastatakse blokeeringust Interpoli andmebaasis,» selgitas Kuusk. Piraatluse korraldamises kahtlustatava Krossi tagaotsimiskuulutus ilmus Interpoli internetilehele mullu 18. oktoobril, vahetult enne kohalike volikogude valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles