Pildid: riigikogu väliskomisjon tutvus kagupiiri ja Setomaaga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu väliskomisjon külastas reedel kagupiiri ja Setomaad.
Riigikogu väliskomisjon külastas reedel kagupiiri ja Setomaad. Foto: Riigikogu pressitalitus

Riigikogu väliskomisjon külastas reedel kagupiiri ja Setomaad ning arutas erinevaid piiriala puudutavaid küsimusi oolitsei- ja piirivalveameti esindajate, kohalike omavalitsuste juhtide ja piirkonna elanikega.

«Kagupiiril on tõusnud surve illegaalsete piiriületajate näol, samas tunnevad kohalikud end turvaliselt. Inimeste praktilised mured on piiriga seoses pigem seotud piiriületuse kohtadega, teedega, aga ka piiriülese ettevõtlusega,» ütles riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson parlamendi pressiesindaja teatel.

Riigikogu liikmete teekond algas Värskast, läbi Lüübnitsa, Saatse ja Meremäe jõuti Obinitsa. Kohtumistel arutati erinevaid küsimusi nagu viisade väljastamine, piiriületus, piiripunktid, illegaalne immigratsioon, turvalisus, teedevõrgustik, ettevõtlus, piiriülene koostöö ja kultuur.

Kagu-Eestit külastasid riigikogu liikmed Marko Mihkelson, Priit Sibul, Vladimir Velman, Enn Eesmaa, Juku-Kalle Raid, Ülo Tulik, Inara Luigas ja Meelis Mälberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles