Kartmatu viiuldaja

Verni Leivak
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tegi ära: Natalie Vinnitskaja unistuseks oli luua oma estraadiorkester ja see on nüüd tehtud. Dirigent on Igor Jermakov.
Tegi ära: Natalie Vinnitskaja unistuseks oli luua oma estraadiorkester ja see on nüüd tehtud. Dirigent on Igor Jermakov. Foto: Erakogu

See lugu õpetab, kuidas kõik on võimalik, kui vaid väga tahta. Muusik ja muusikapedagoog Natalie Vinnitskaja tahtis estraadiorkestrit, ja saigi.

Pärast viiuli eriala lõpetamist muusikakoolis sai noorest narvalannast Natalie Vinnitskajast Georg Otsa nimelises muusikakoolis Ines Rannapi õpilane. Neiu proovis ka teatri- ja muusikaakadeemiasse, kuid mõistnud, et siinne tase jätab soovida, lõpetas ta konservatooriumi ja õppis produtsendiks hoopis Peterburis. Elu viis ettevõtliku piiga aga hoopis Moskvasse.

Nataljal oli nimekiri 27 orkestrijuhist, kellele ennast viiuldajaks pakkuda. Samas hoiatati: eestkostja või altkäemaksuta on viiuldamine mõne tuntud idanaabri orkestri koosseisus küll mõeldav, aga sel juhul kulub enne 20 aastat. Hoiatati veelgi, et kui balletiteatris poetatakse rivaalide balletisussidesse kive või herneteri, pannakse trepil «kogemata» jalg ette, aga ikka nii, et sa sealt alla kukud, siis orkestris võidakse sul pillikeeled salaja ära lõhkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles