Olud on jäised, aga sõbralikkus ülevoolav

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püüdlemine kõrgustesse: vaade Navy Pieri muulilt Chicago kesklinnale. Chicagot peetakse pilvelõhkujate sünnilinnaks.
Püüdlemine kõrgustesse: vaade Navy Pieri muulilt Chicago kesklinnale. Chicagot peetakse pilvelõhkujate sünnilinnaks. Foto: Gert D. Hankewitz

Maffiaboss Al Capone, korvpallilegend Michael Jordani ning õhku täis poliitikute kuulsaks tehtud Chicago pakub ekstreemset talve – aga mida veel?

Astun Düsseldorfis American Airlinesi lennuki pardale, et lennata Chicagosse. Astun ootusärevalt. Murelikuks teeb kleebis, mille lennufirma töötaja hetk enne lennukile lubamist mu passile kleepis. Sellega kaasnes hoiatus, et mu pagas otsitakse enne USAsse lubamist kindlasti läbi. Põhjus jäi selgusetuks.

Olen alati arvanud, et Ameerika on neile, kes näinud lapsepõlves ja suureks kasvades Hollywoodis tehtud märuleid ja komöödiaid, positiivse kuvandiga: seal on kõik õnnelikud, seal on kõik võimalik, sinna peaks igal võimalusel elama minema. Nüüdne infoajastu on seda arvamust kindlasti kainestanud, kuid sellegipoolest on nooruses kogetu väikese heldimuse jätnud. Ka mulle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles