Schröder süüdistas Gruusiat konflikti alustamises

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin ja endine Saksamaa liidukantsler Gerhard Schröder.
Venemaa peaminister Vladimir Putin ja endine Saksamaa liidukantsler Gerhard Schröder. Foto: Internet

Saksamaa endine liidukantsler süüdistas Gruusiat vaenutegevuse alustamises separatistlikus Lõuna-Osseetias.


Intervjuus Saksamaa väljaandele Der Spiegel nimetas Schröder Gruusia presidenti Mihheil Saakašvilit «mänguriks» ja kinnitas, et separatistilikud regioonid Abhaasia ning Lõuna-Osseetia ei saa jääda Gruusia osaks, vahendas thelocal.de.

Samuti hoiatas Schröder Gruusia vastuvõtmise eest NATOsse ja kinnitas, et on Gruusia võimalused alliansiga ühineda on muutunud küsitavaks.

Schröder toetas Saksa rahuvalvajate saatmist rahvusvahelise rahuvalvevägede koosseisus Gruusiasse, kuid leidis, et see peaks toimuma Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni OSCE egiidi all. Schröder lisas, et ta toetab Saksa sõdurite osalemist tingimusel, et ka Venemaa sellega nõus on.

Schöderil on lähedased suhted Venemaa peaministri Vladimir Putiniga. Schröder alustas pärast kantsleri ametist lahkumist juhtima Vene riigile kuuluva Gazpromi ja Saksa ettevõtete ühisprojekti gaasitrassi ehitamiseks Läänemerre.

Tema hinnangul seisab Putin õigete demokraatlike väärtuste eest, kuigi kogu maailm kahtleb tema tegelikes eesmärkides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles