Rahvaliit on saja lahkuja asemele saanud üle 30 uue liikme

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Treial
Mai Treial Foto: Liis Treimann

Täna kogunev Rahvaliidu volikogu kinnitab erakonna uued juhid ning saab ülevaate uutest liikmetest, keda on viimase paari nädalaga tulnud enam kui aasta esimese nelja kuuga.


Erakonna ajutine juht ja riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni esimees Mai Treial sõnas, et uusi liikmeid on Rahvaliit saanud veidi üle 30 ning lisas, et see number on veel täpsustamisel.

Rahvaliidust viimastel nädalatel lahkunute arvu on hinnatud umbes sajale. Treiali sõnul tuleb see number pisut alla saja. «Täna on see päev, kus me need avaldused saame ära täpsustada. Aga niisugust massilist minekut ei ole ja ma saan aru, et inimesed oli Rahvaliidus ja tema jätkamises kindlad ja nii see toimub,» rääkis ta.

Tüüri juurde Sirendi ja Silberg

Volikogu kinnitab täna erakonna esimehe kohusetäitjaks tõenäoliselt Arvo Sirendi. «Tema ettepaneku osas oli eelmisel ja üle-eelmisel juhatuse koosolekul sellest ka juttu ja tema ametissenimetamine on tõenäoline,» sõnas Treial.

Volikogu esimehe kohale on pakutud Uno Silbergi, teistest uutest juhtidest saab Treiali sõnul rääkida pärast volikogu.

Vastavalt erakonna põhikirjale otsustab volikogu seniste juhatuse liikmete, kes on teatanud oma maailmavaatelistest muutustest, väljaarvamise ning kinnitab uued liikmed. Lisaks arvatakse koosseisust välja ka Karel Rüütli, kes kuulus juhatusse erakonna esimehena.

Rüütli lahkuma ei kiirusta

Kuigi Karel Rüütli on varem mõista andnud, et tema tõenäoliselt Rahvaliiduga oma tulevikku kauaks ei seo, ütles ta täna, et astub edasi sammhaaval. 25. mail teatas ta koos aseesimeeste Kajar Lemberi, Ene Tombergi ja Anto Liivatiga, et taanduvad ametist.

«Mina astusin erakonna esimehe kohalt tagasi ja sellest tulenevalt ma ei ole enam juhatuse liige. See, et täna volikogus vabastatakse need juhatuse liikmed ametist, kes sinna enam ei kuulu, siis see on täiesti normaalne ja nii peabki tegema,» rääkis Rüütli.

Küsimusele erakonnast lahkumise kohta vastas Rüütli, et ei taha sündmustest ette rutata. «Vaatame, mida lähiaeg toob.» Ta lisas, et tahab ära näha tänase juhtkonna ettepanekud, kuidas erakond edasi läheb ja millised on võimalikud arengusuunad. «Loomulikult ootan ma kõigepealt need sündmused ära.»

Volikogu kinnitab täna ka erakonna eelmise majandusaasta aruande.

Rahvaliidu riigikogu fraktsiooni jätkamise kohta märkis Mai Treial, et fraktsioonist ei ole küsimust tõstatatud. «Fraktsioon töötab edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles